Za smrt bezdomovce jen dva roky vězení. Mladíka u soudu zachránil věk

Brutální útok mladíka na muže bez domova v Šumperku v červenci roku 2021 skončil smrtí jednoho z nich. Dva bezdomovce podle spisu napadl ještě se svým tehdy ani ne 15letým kumpánem. Pětapadesátiletého muže měl okrást o mobilní telefon, cigarety a pár drobných. Původně měl dostat jen podmíněný trest, Vrchní soud v Olomouci mu jej ale zpřísnil.

"Nově bylo rozhodnuto, že byl obžalovanému mladistvému uložen trest odnětí svobody ve výměře dvou let," sdělil televizi Nova mluvčí soudu Stanislav Cik. "Soud prvního stupně dostatečně nepřihlédl k tomu, že obžalovaný spáchal více trestných činů, nepřihlédl k následku toho trestného činu, že jeden z poškozených zemřel," vysvětlil zpřísnění.

[chooze:article;value:493467]

Mladík, kterému letos v lednu bylo teprve 18 let, nikde nepracuje ani nestuduje. Už několik let prý ale holduje alkoholu. Podle spisu byl opilý i v době agresivního útoku.

Teenagera od podstatně vyššího trestu uchránil jen jeho nízký věk. Jeho ani ne patnáctiletý kamarád, který mu podle vyšetřovatelů pomáhal, pak nakonec před soudem vůbec neskončil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.