Za volantem nadává většina řidičů. V Německu za to hrozí pokuta

Situace, kterou zná snad každý. Kdo si přece za volantem občas nezakleje. Lidé často nadávají například v zácpách nebo v kolonách. "Bouchnu si do volantu nebo do palubky a řeknu si sakra," svěřil se televizi Nova jeden z řidičů.

Výsledky průzkumu největšího výrobce autokamer v Evropě uvádí, že vůbec nejčastější nadávkou při řízení je debil, hned zatím je ty vole a o třetí příčku se dělí hovado a kretén. "Myslím, že ta slova nejsou vhodná pro to, aby zazněla v televizi," řekl s humorem další z oslovených řidičů.

[chooze:article;value:551962]

Podle psychologů je tu a tam nějaká nadávka tím nejlepším způsobem, jak upustit páru. "Je jenom málo příležitostí, jako je právě třeba ten ohraničený prostor v tom autě, kde můžeme skoro beztrestně zanadávat a svým způsobem je to i zdraví prospěšnější, než to nechávat v sobě," prozradil psycholog Tomáš Morávek.

Vztek se může totiž kumulovat, a nakonec vyvrcholit v nějaké neuvážené jednání. Ale pozor! Třeba v Německu se vám nadávání nemusí vyplatit. "Můžete dostat pokutu i za to, že nadáváte někomu jinému v autě, ať už z jakéhokoliv důvodu. Ty částky se pohybují zhruba v přepočtu mezi deseti a patnácti tisíci korun," vysvětlil dopravní expert Igor Sirota.

V případě, že je někdo agresivní na vás, neměli byste mu dávat další záminku a řidiče raději ignorovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.