Za vysvědčení vstup zdarma. Tipy, kam vzít školáka, aby vás to nezruinovalo

Zoologické zahrady

Skvělým způsobem, jak oslavit konec školního roku, je vyrazit s dětmi za zvířaty. Některé zoologické zahrady i letos tradičně pořádají akce za vysvědčení. Pokud děti v jihlavské zoo předloží od 30. června do 2. července aktuální vysvědčení, na kterém je alespoň jedna jednička, mají vstupné za jednu korunu. 

Od pátku do neděle nabízí zvýhodněné vstupné i táborská zoo. Za vysvědčení s vyznamenáním mají školáci 20% slevu a za samé jedničky 50% slevu. 

Pražská zoo letos zvýhodněné vstupné nechce nijak limitovat. "Doba je taková, jaká je, takže jsme se rozhodli dát všem dětem vstupné za jednu korunu," sdělil redakci TN.cz tiskový mluvčí zahrady Filip Mašek. Podobný přístup zvolily i zahrady v Brně a Liberci, kde budou mít děti vstupné za deset korun bez ohledu na jejich vysvědčení. 

[chooze:article;value:510456]

​V Děčíně dokonce mohou děti od 6 do 15 let do zoo úplně zdarma. Jako doprovod ale musí mít alespoň jednu dospělou osobu –⁠ každá přitom může uplatnit akci pouze na dvě děti. 

Kultura

Pokud raději preferujete kulturu, můžete vyrazit například do Muzea Čtyřlístek v Doksech, kde mají děti 30. června vstup zdarma. "Nezáleží na tom, jaké známky na vysvědčení dostaneš, stačí, když ho přineseš," láká muzeum malé návštěvníky. Zdarma mohou děti navštívit také Muzeum Beskyd ve Frýdku-Místku, kde se koná akce Pohádkové vysvědčení 2023. 

Po předložení vysvědčení děti nemusí platit ani vstup do Slováckého muzea, kde si kromě prohlídky mohou užít i malování na obličej nebo výtvarnou dílničku. 

Akci za vysvědčení chystá i Městské muzeum Týn nad Vltavou. "Pokud nás navštívíte do 2. 7. 2023, získáte za vysvědčení vstupenku zdarma. 1 vysvědčení = 1 vstupenka (vysvědčení s sebou). Dospělí jako doprovod mají vstup za polovinu," objasnilo podmínky muzeum. 

[chooze:article;value:504071]

Zábava

Pro akčnější děti jsou tu různé zábavní parky. Například královéhradecký Fly Zone Park nabízí při zakoupení atrakce druhou hodinu zdarma, a navíc voucher 1+1 zdarma na další zábavu.

Praga Aréna má pro žáky se samými jedničkami přichystanou jednu jízdu na motokárách zdarma. "A pokud se to letos nepovedlo, nevadí. Přines vysvědčení i tak, pokud si totiž koupíš jednu jízdu, tak od nás druhou dostaneš zadarmo," prozradila aréna. Majaland a Dinosauria Museum u Prahy mají zase v den vysvědčení vstupné za polovinu pro všechny – děti, rodiče, prarodiče, učitele a další. Majaland navíc láká na prodlouženou jízdu na horské dráze a zmrzlinu zdarma. 

Do liberecké iQLANDIE mají děti po předložení vysvědčení vstup zdarma, a to bez ohledu na známky. Platí to ale pouze pro žáky do 15 let a každé musí mít doprovod jednoho dospělého. Na pražské Bobové dráze Prosek mohou mít školáci až tři jízdy zdarma, pokud mají jedničku z tělocviku, češtiny a matematiky. Jedna jednička, jedna jízda zdarma. 

A pokud byste se raději s dětmi vyřádili ve vodě, Aquacentrum Hradec Králové má pro žáky do 10 let, kteří na vysvědčení nemají horší známku než trojku, od pátku do neděle vstup zdarma. Vysvědčení a doprovod s sebou nutný. 

[chooze:article;value:493350]

Nakupování 

Hračkářství Bambule ve všech svých prodejnách má pro členy Klubu hraček slevy do výše 10 %. Moře Lega zase nabízí k nákupu nad 200 korun klíčenku zdarma.

Jestli máte doma malého čtenáře, oceníte například akci od knihkupectví Kosmas, které má na vybrané knihy slevu až 80 procent. Nakladatelství pro děti Meander nabízí 30procentní slevy. 

Mlsání za odměnu

Spousta kaváren a cukrářství v den vysvědčení nabízí zmrzlinu zdarma. Například v Lagarto Café v Obchodním centru Chomutovka dostane kopeček zdarma každé dítě, které ukáže své vysvědčení. Stejnou akci má například i Malá pekárna v Letech u Dobřichovic nebo brněnské obchodní centrum Campus Square. 

Pokud s dětmi vyrazíte například do Imperial Sushi v Praze na oběd nebo večeři, na závěr dostanou zadarmo japonskou mochi zmrzlinu. A třeba restaurace Plzeňka v Opavě vyzvala rodiče, aby své ratolesti vzali na polední menu. "Za vysvědčení od nás dostanou zmrzlinový pohár s jahodami a šlehačkou zdarma," láká podnik. 

V Česku je nespočet vyhlídek. Na některé můžete vyrazit i s dětmi (7/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.