Zábava se změnila v boj o život. Požár na diskotéce zabil 13 lidí

V tragédii se proměnila noc v tanečním klubu v Murcii na jihu Španělska. Okolo šesté hodiny tamního času vypukl v podniku jménem Teatre požár. Klub byl v tu chvíli stále ještě plný lidí.

Oheň se budovou diskotéky velmi rychle rozšířil, a když dorazili hasiči, byl objekt zcela v plamenech. Hasičům se podařilo do budovy vstoupit až okolo osmé hodiny ráno, dvě hodiny poté, co jim byl požár nahlášen. Proniknout dovnitř dříve nebylo možné kvůli osobnímu bezpečí samotných hasičů, píše portál The Local.

[chooze:article;value:524386]

Neštěstí si vyžádalo několik životů. Hasiči doposud nalezli 13 lidí, kterým se před plameny nepodařilo uniknout. "Jsme touto zprávou naprosto zničení," řekl podle BBC starosta Murcie José Ballesta.

Ten také ve městě vyhlásil třídenní smutek a vyjádřil soustrast příbuzným obětí. Co přesně smrtící požár způsobilo, zatím není jasné. 

Město Murcia se nachází na jihu Španělska, nedaleko od pobřeží Středozemního moře. Patří mezi oblíbené turistické destinace, do kterých míří davy návštěvníků i mimo hlavní sezonu.

Požár na irácké svatbě zabil nejméně 100 lidí. Po pohřešovaných se pátrá:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.