Zabil dva muže a z místa nehody ujel. Teď ho čeká pět let za mřížemi

Rozsudek Okresního soudu v Náchodě je pravomocný. Muž má strávit pět let ve vězení, má zaplatit 10milionové odškodné a také nesmí osm let řídit automobil. Navíc mu soud proměnil původní podmínku z roku 2016, kdy také autem usmrtil seniorku, na nepodmíněný trest.

Nehodu v Adršpachu způsobil vloni 22. srpna. Na silnici srazil dva muže a z místa ujel do nedalekého lesa, kde své auto poškodil. Proto ho nechal na místě a před spravedlností se ukrýval.

Policisté ho ale dopadli. Vzápětí zjistili, že se jedná o člověka, který od nich už dostal hned několik zákazů řízení, a to například za jízdu v opilosti a za řízení i přes vyslovený zákaz. Muž byl dokonce už v podmínce za další usmrcení.

[chooze:article;value:495684]

​I osudnou srpnovou noc porušil snad všechna pravidla. Řídil, i když měl zákaz, byl opilý a jel skoro dvojnásobnou povolenou rychlostí. Na povolené 50 jel podle znalce přibližně 88kilometrovou rychlostí. Kdyby jel prý povolenou rychlostí, měl dost času srážce zabránit.

Jeden z mužů zemřel na místě, druhý při transportu vrtulníkem do nemocnice. Maximální trest, který je podle českého práva v takovém případě možný, je šest let ve vězení. Ten nedostal jenom proto, že oba muži byli prý na silnici neosvětlení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.