Zabít sebe i své dítě? Otřesný případ z Krkonoš není v Česku ojedinělý

Přes 200 záchranářů horské služby a také policistů a dobrovolníků pět dní pročesávalo Krkonoše ve snaze najít pohřešovanou Janu a jejího tříletého syna. Dvojici vypátrali v pondělí po poledni v oblasti Růžové hory nedaleko Pece pod Sněžkou. Tou dobou už ale byla žena i s dítětem po smrti.

Podle dostupných informací zemřel chlapeček rukou matky, která se potom oběsila. Policie už oznámila, že případ prošetřuje jako vraždu a sebevraždu. "Podezření potvrdil i soudní znalec z oboru soudního lékařství," sdělila TV Nova policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle psycholožky je možné, že neštěstí souviselo i s tím, že syna měl dostat do výhradní péče otec. "Mohlo dojít ke zkratovému jednání," upozornila Lenka Čadová.

[chooze:article;value:482449]

​Podobných případů se ale v Česku odehrálo víc. Policie v uplynulých měsících informovala nejméně o dalších pěti případech, kdy se měl rodič rozhodnout odejít ze světa spolu se svými ratolestmi.

Rodinná tragédie v Loučce

Ze čtyřnásobné vraždy obvinili kriminalisté 31letého muže z Loučky nedaleko Valašského Meziříčí. Muž podle vyšetřovatelů loni v dubnu usmrtil svou o rok starší ženu a jejich tři malé děti ve věku do pěti let. Poté nožem pořezal i sebe a nakonec způsobil výbuch rodinného domu. Kvůli vážnému zdravotnímu stavu byl několik týdnů hospitalizován. Nyní mu hrozí 15 až 20 let za mřížemi, případně i výjimečný trest.

Střelba na Rychnovsku

Zřejmě rodinné problémy stály za neštěstím, které se odehrálo v červnu minulého roku v Javornici na Rychnovsku. Hlavním podezřelým se stal 31letý muž, podle médií profesionální voják, který měl zastřelit o rok starší manželku, čtyřletého syna a pak sebe.

Trojnásobná vražda na Vsetínsku

Čtyři oběti si vyžádala na začátku srpna střelba v rodinném domě v Rožnově pod Radhoštěm. Podle policie 49letý muž zastřelil 35letou družku a dvě děti. Nakonec zbraň obrátil proti sobě. "Z provedeného prověřování vyplývá, že pravděpodobně vyčkal, až oběti usnou, a poté je postupně usmrtil," řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. V úterý informovala, že případ byl odložen, protože pachatel je po smrti.

[chooze:article;value:482403]

Neštěstí v Měšicích

V rodinném domě v okrese Praha-východ našli policisté v září mrtvá těla čtyř lidí. Vrahem měl být v tomto případě opět otec, který podle policie postupně zastřelil dvě děti a manželku a poté se sám zabil. Motivem trojnásobné vraždy a sebevraždy byly podle prvotních zjištění policie partnerské neshody.

Smrt poblíž pražské cyklostezky

Jako dvojnásobnou vraždu a sebevraždu vyšetřují kriminalisté případ z pražských Čakovic. Tři těla našli vyšetřovatelé na konci listopadu v parku poblíž cyklostezky. "Jednalo se o druha a družku (34 a 32) a jejich nezletilého syna (2). Čin byl spáchán legálně drženou střelnou zbraní," uvedla policie. Rodina pocházela z Letňan a střílet měl muž.

Další rodinná tragédie se stala loni v květnu v Kostelci na Hané. Policie nakonec poslala do vazby muže, který měl zavraždit tři příbuzné:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.