Začal filmový festival v Cannes. Po červeném koberci se prošel i Messi

Mezinárodní poklad tak označila francouzská herečka Juliette Binocheová svou americkou kolegyni Meryl Streepovou. Osobně jí také při slavnostním ceremoniálu předala čestnou Zlatou palmu za celoživotní přínos kinematografii.

Navzdory tomu, že téměř veškerou pozornost na sebe strhla právě Meryl Streepová, červený koberec se hemžil i dalšími celebritami. Objevil se na něm dokonce i Messi. Nešlo ale o slavného fotbalistu, nýbrž o border kolii, která si zahrála ve filmu Anatomie pádu. Snímek loni dostal hlavní cenu za nejlepší film. Messi se navíc způsobně postavil na schodech, zvedl přední packy a pózoval.

[chooze:article;value:553000]

​V úterý se veřejnosti také představila devítičlenná porota, které předsedá americká režisérka Greta Gerwigová. Ta během tiskové konference ocenila změny v kinematografii, co se týče zastoupení žen.

"Před 15 lety jsem si nedokázala představit, že by v kinematografii bylo tolik žen. Věci neustrnuly, budeme pokračovat v diskuzi a hledání toho, jak chceme, aby náš průmysl a kinematografie vypadaly," řekla Gerwigová.

Festival potrvá do 25. května. Letos se o Zlatou palmu uchází 22 snímků evropské i hollywoodské produkce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.