Začal soud s hercem Kevinem Spaceym. Hrozí mu až doživotní vězení

Kevin Spacey byl ještě nedávno jedna z největších hvězd Hollywoodu. Za své role získal už dva Oscary. Jednoho z nich i za roli muže v krizi středního věku ve filmu Americká krása. Jeho kariéra nemohla být lépe rozjetá.

Téměř přes noc se ale stal vyvrhelem. Před pěti lety byl Spacey jedním z hlavních terčů kampaně Me Too, kterou odstartovala kauza producenta Harveyho Weinsteina. Jako první Spaceyho veřejně ze zneužívání obvinil kolega Anthony Rapp. Toho měl jako teprve 14letého na večírku ve své rezidenci Spacey v opilosti zalehnout a dotýkat se ho genitáliemi.

"Rapp uvedl, že se mu vykroutil, utekl do koupelny, vyběhl z bytu. Když odcházel, Kevin Spacey mu řekl: 'Jsi si jistý, že nechceš zůstat?'," popsal novinář agentury AP Larry Neumeister.

[chooze:article;value:474182]

Záhy se vyrojilo více než tucet dalších obvinění a oscarovému herci se začala hroutit kariéra. Jeho postavu vyškrtli z poslední série populárního seriálu Dům z karet a z už téměř hotového filmu Všechny prachy světa jeho postavu dokonce vystřihli. Scény s ním se musely přetočit.

V začínajícím procesu čelí obviněním z celkem 12 případů sexuálního zneužívání z let 2001 až 2013. Žádné z nich se herci přes několik soudních řízení nepodařilo prokázat. Za nejzávažnější z nich, tedy donucení k pohlavnímu styku, mu hrozí až doživotí. Kevin Spacey obvinění odmítá. Naopak doufá, že ho soud obvinění konečně zprostí a on znovu nastartuje svou zničenou kariéru.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.