Začala oprava dálničního obchvatu Plzně. Objížďky povedou přes město

Dálnice D5 se bude opravovat v pěti etapách mezi 76. a 85. kilometrem a řidiči se budou muset obrnit trpělivostí, především v ranní a odpolední špičce.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne nejprve s opravou levého jízdního pásu, což bude zároveň znamenat uzavření Exitu 80 Litice, tedy jednoho z nejfrekventovanějších sjezdů z dálnice na Plzeň. Doprava je aktuálně svedena pouze do směru na Rozvadov. Protisměrné jízdní pruhy jsou přitom oddělené dočasným svodidlem.

[chooze:article;value:556074]

​První etapa je podle zhotovitele nejnáročnější, protože zahrnuje výměnu betonového povrchu i v tunelu Valík, kterým denně projede v průměru 30 tisíc vozidel, a to především nákladních. Objízdné trasy pro kamiony vytyčené nejsou, aby nedocházelo k přetížení vedlejších komunikací. Dá se ale předpokládat, že si cestu přes Plzeň budou zkracovat osobní automobily, a provoz ve městě tak bude celé dva měsíce mnohem silnější než obvykle.

První etapa rekonstrukce má skončit 11. června a plynule by na ní měla navázat další část oprav. Celá akce vyjde na více než 300 milionů korun.

Komplikace v dopravě se dají očekávat hlavně při dopravních nehodách v opravovaném úseku a také koncem června, kdy se po dálnici D5 vydá řada lidí na prázdniny do zahraničí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.