Začala přestavba nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Vyjde na 880 milionů

Rekonstrukce rychnovské nemocnice je naplánovaná na 24 měsíců a měla by stát přibližně 880 milionů korun. 300 miliony přispěje stát, 130 milionů korun bude činit dotace Evropské unie (EU). V areálu bude nový pavilon pro urgentní medicínu včetně chirurgických oddělení, zázemí pro záchrannou službu nebo zobrazovací lékařské metody.

Zároveň projde modernizací vedlejší pavilon dětského oddělení, interny, gynekologie a porodnice. Oba pavilony budou propojeny. V areálu také vznikne na 200 nových parkovacích míst.

[chooze:article;value:499216]

"Chceme mít rychnovskou nemocnici samostatnou tak, aby byla v základních oborech schopna zajišťovat péči pro 80 tisíc obyvatel. Bude samostatná, efektivnější, uspoří to peníze," uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).

"Všechno to bude v jednom pavilonu. Personál bude kompatibilní a myslím si, že to celou nemocnici posune," doplnil ředitel rychnovské nemocnice Lukáš Mottl. Nemocniční péče pro pacienty nebude omezená, problém ale bude s parkováním v areálu během rekonstrukce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.