Začátek června plný aktivit: Skupina Nova představuje Zelený týden

"Náš záměr se Zeleným týdnem je především upozornit na klimatickou krizi a inspirovat diváky k ohleduplnému chování k naší planetě a tím i sami k sobě," shrnuje Hana de Goeij, CME Head of Production Sustainability & Responsible Content, a dodává: "Jako mediální společnost cítíme zodpovědnost za to, abychom přinášeli divákům nejen zábavu, ale i inspiraci a informace o tématech, která hýbou naší společností."

Zelený týden začne v pondělí, které bude věnováno udržitelnějšímu stravování. Interní aktivity zahrnují implementaci bezmasého pondělí. V rámci zpravodajského vysílání se diváci dozví například rady a tipy ohleduplnějšího stravování nebo srovnání ekologického dopadu potravin na životní prostředí.

V úterý bude tématem udržitelná móda, která podporuje recyklaci oblečení, upcyklování, a minimalismus. Zelený týden se tak podívá na vliv módního průmyslu na životní prostředí.

[chooze:article;value:503058]

​Středa bude věnována energii a vodě. Diváci se dozví o recyklaci baterií a elektroniky, úspoře energie a vody, využívání znovupoužitelných láhví a alternativních zdrojů energie. Budou prezentovány inovace v oblasti udržitelného bydlení a tipy, kde recyklovat baterie nebo elektroniku.

Čtvrtek přinese zaměření na udržitelnou dopravu. Bude se diskutovat o možnostech sdílené dopravy, kontroverzní elektromobilitě a cyklistice.

Pátek bude věnován tématu znečištění životního prostředí. Diváci se seznámí s možnostmi, jak přispět k čistšímu životnímu prostředí prostřednictvím aktivit, jako jsou úklid okolí, výsadba stromů a boj proti znečištění vzduchu a oceánů.

Sobota bude zejména o propojení přírody a dětí. Představeny budou výhody stráveného času v přírodě, mluvit budeme o biodiverzitě nebo třeba o důsledcích deforestace.

TV Nova věří, že každý malý krok směrem k udržitelnosti má potenciál mít velký dopad. Zelený týden je jednou z mnoha iniciativ, které TV Nova organizuje jako součást svého přístupu k udržitelnosti.

Zapojit se může každý z vás. Stačí se zapojit do některé z výzev a sdílet z ní fotku na sociálních sítích s hashtagem #novazelenytyden, vaše fotky se pak budou promítat například ve Snídani.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.