Záchrana životů se mu stala osudnou. Při pomoci v Turecku zemřel pátrací pes

Tragické zemětřesení v Turecku zasáhlo téměř celý svět. Dobré zprávy o lidech, kteří v sutinách přežili, střídají informace o těch, jejichž životy si katastrofa vyžádala. Jedním z nich je i mexický pes Proteo. Ten se do země vydal se svým týmem pomáhat.

"Hluboce litujeme ztráty našeho společníka Protea. Splnil jsi svoji misi jako člen mexické delegace při pátrání a záchraně našich bratrů v Turecku. Děkujeme za tvoji hrdinskou práci," uvedlo na twitteru mexické ministerstvo obrany.

https://twitter.com/SEDENAmx/status/1624673070773415936?cxt=HHwWgMC9uZnj_4stAAAA

Příčina smrti Protea není veřejně známa, ale podle webu Vallarta Daily k ní došlo během záchranných prací. "Bohužel se se mnou už nevrátíš, ale budu na tebe stále vzpomínat. Doufám, že na tebe celé Mexiko bude vždy vzpomínat a nikdy na tebe nezapomene. Jednou se zase uvidíme," přidal Proteův parťák vojín Villeda.

[chooze:article;value:489709]

Mexiko do Turecka vyslalo tým nejméně 16 psů a jejich psovodů. Kromě nich se podle CNN cesty zúčastnili i experti na pátrání, příslušníci námořnictva, úředníci z ministerstva zahraničí a členové Červeného kříže. Tragická událost stála v Turecku a Sýrii život nejméně 35 tisíc lidí.

V zemětřesením zasažených městech se začalo šířit rabování:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.