Záchranář: Nic horšího jsem neviděl. Dostalo to i nejotrlejší doktory

Nejméně 15 mrtvých, desítky zraněných a čísla podle informací policie nemusí být konečná. Bezprecedentní incident na Filozofické fakultě UK v Praze zasáhl nejen studenty a jejich rodiny, ale i záchranné složky. "Tak tohle se snad neděje. Musím říct, že nic horšího jsem za svoji kariéru asi neviděl. Mísí se ve mně adrenalin, lítost a vztek," popsal záchranář a influencer Marek Dvořák na facebooku

Záchranář TN.cz sdělil, že ho povolali na příjem do Fakultní nemocnice v Motole. "Viděl jsem tady spoustu dost otrlých doktorů se slzami na krajíčku. Viděl jsem dnes věci, které musím ještě nějak vnitřně zpracovat," doplnil ve čtvrtek večer Dvořák.

[chooze:article;value:534159]

​Za zdravotníky vyjadřuje hlubokou soustrast obětem a jejich rodinám. "Je to šílená nespravedlnost, ztělesněné zlo. Je mi to strašně líto. Zraněným brzké uzdravení. To je nejdůležitější," vzkázal Dvořák.

Záchranář zároveň vyjádřil úctu ke svým kolegům z Motola, kam záchranáři převáželi zraněné. "Všechno tam fungovalo a všichni dělali absolutní maximum. Je vidět, že když se stane fakt pr**er, jsme schopní všeho nechat, sejít se a fungovat jako jeden skvělej tým," pochválil zdravotníky v nemocnici.

Na závěr Dvořák vyzval, aby lidé neplýtvali energií na nenávist k pachateli. "Nevkládejte energii do hejtů směrem k pachateli, nezaslouží si to. Zlo plodí jen další zlo. Buďte na sebe opatrní, semkněte se, pomozme obětem a pozůstalým. Udělejme všichni všechno pro to, aby se nic takového neopakovalo," uzavřel.

Podívejte se na tiskovou konferenci ke střelbě na filozofické fakultě: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.