Začíná druhá fáze oprav Barrandovského mostu. Přinese větší dopravní problémy

Spolu se začátkem druhé etapy rekonstrukce Barrandovského mostu nejspíš začne i pravé dopravní peklo. Z ulice K Barrandovu se řidiči vůbec nedostanou na Jižní spojku. Projedou jen na Smíchov. V opačném směru na Barrandov projedou, od Jižní spojky na Smíchov je ale doprava svedena do zúžených pruhů.

Štáb TV Nova vyzkoušel možné objízdné trasy. V neděli kolem poledne byla hustota dopravy mírná, v běžný pracovní den bude situace zřejmě jiná. 

Pokud přijedete do Prahy od Plzně, Kladna nebo Karlových Varů, musíte si vybrat, jestli pojedete po okruhu nebo Strakonické či Plzeňské ulici. Štáb nejprve vyzkoušel sjet u Zbraslavi na Strakonickou, odkud jel až na Smíchov. Tato trasa má zhruba 12 kilometrů. Jde o jednu z těch kratších tras, takže se dá od pondělí očekávat poměrně hustý provoz. 

Zvolit ale můžete i Pražský okruh, sjet u Písnice, anebo pokračovat až na D1, která vás dovede do centra. I podruhé štáb jel po D5 směrem z Plzně do Prahy a opět zamířil do Lochkovského tunelu. Tentokrát ale minul sjezd na Strakonickou a jel rovně na D1, odkud pokračoval směrem do centra. Při této variantě je třeba počítat s tím, že jde o delší trasu. Je dlouhá více než 30 kilometrů.

[chooze:article;value:503710]

​Zvolit můžete ale i průjezd Plzeňskou na Smíchov. Místo Lochkovského tunelu pojedete stále rovně po D5 směrem do centra. "Tuhle cestu přes Plzeňskou ulici bychom ale určitě nedoporučovali, protože tu budou kolony," varuje reportérka. 

Pokud pojedete směrem z města, nejlepší cesta pro vás bude přes magistrálu a napojit se na D1. Na magistrálu můžete přijet přes Jiráskův nebo Palackého most.

Druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu by měla skončit 14. srpna. Náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti) ale nevyloučil, že se práce protáhnou až do konce druhého prázdninového měsíce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.