Začíná MS v hokeji: Hrozí dopravní komplikace, parkování jen pro rezidenty

Pražská policie se už několik měsíců připravuje na hokejové mistrovství světa, a to včetně dopravní situace v okolí stadionu. "Udělali jsme všechno pro to, aby byly zácpy co nejmenší," řekl ve Snídani na TV Nova policejní mluvčí Jan Daněk.

Řidiči by se měli okolí O2 arény vyhýbat. Lidé mají využít především hromadnou dopravou, která bude jezdit častěji. Dopravní podnik posílí od 10. do 27. května provoz metra B i autobusových linek 151, 152 a 375. Po skončení finále v neděli 26. května budou v provozu všechny linky metra přibližně do 1 hodiny ráno.

[chooze:article;value:554032]

​Obě dopravní tepny, tedy Českomoravská a Sokolovská, jsou podle policie průjezdné bez omezení. "Problém začíná v nejbližším okolí arény, kde parkují místní. Tam bude vjezd povolen pouze rezidentům," informoval mluvčí. Na dodržování budou dohlížet příslušníci městské policie pomocí aplikace, kterou budou kontrolovat registrační značky přijíždějících vozidel.

"Přímo na místě jsou dva parkovací domy. Jeden je v nákupním centru za arénou a jeden je před O2 arénou," místa ale budou podle policejního mluvčí pravděpodobně obsazená a lidé by měli parkovat u okolních stanicích metra.

​Pražská policie připravovala bezpečnostní opatření několik měsíců před začátkem mistrovství. Více policejních hlídek bude dohlížet na pořádek jak v okolí arény, tak i v centru města. "Budou tam policisté s balistickou ochranou a s dlouhými zbraněmi," uvedl mluvčí. Policie ale podle něj neočekává násilí, jelikož při minulém MS v Praze zaznamenali pouze drobné výtržnictví a krádeže.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.