Začíná Signal Festival. Rozzáří centrum Prahy, nabídne program i dětem

[chooze:gallery;value:33526]

​Celkem 20 uměleckých instalací v pražském centru, Karlíně, Holešovicích, Letné i Bořislavce nabídne letošní Signal Festival. Potrvá od čtvrtka 12. října do neděle 15. října. Světelnou expozici si budete moci v těchto dnech prohlédnout vždy mezi 19:00 a 24:00.

"Návštěvníci se letos mohou těšit na několik skvělých instalací. Osobně bych všem rád doporučil imerzivní instalaci FLUX 2023 od polského kreativního kolektivu Ksawery Komputery, která dokonale spojí inovativní použití LED technologie, obrazovou i zvukovou interakci a skvělou lokalitu barokní Invalidovny," řekl ředitel festivalu Martin Pošta.

FLUX 2023 je interaktivní dílo, sestavené z 800 metrů dlouhých dvoustranných LED pásek.

[chooze:article;value:523918]

Slavnostní zahájení

Signal Festival slavnostně zahájí v 19:00 videomapping Echo od japonského studia Flightgraf na fasádu karlínského kostela sv. Cyrila a Metoděje. Vstupné je zdarma.

Na festivalových trasách budou dva videomappingy. "Maďarský umělec András László Nagy vůbec poprvé rozsvítí budovu Městské knihovny na Mariánském náměstí. Jeho projekce Luminary Glyphs za využití umělé inteligence propojí historii písma a moderní technologie. Oba videomappingy budou zdarma a spouští se každých 15 minut od 19:00 do 24:00," uvedli pořadatelé.

Na sedmi místech najdou návštěvníci galerijní zónu s audiovizuálnímí i divadelními instalacemi – jedná se o hřiště u ZŠ a MŠ Lyčkovo náměstí, Invalidovnu, Kunsthalle Praha, Halu 13 Holešovické tržnice, kostel U Salvátora, Kampus Hybernská a hlavní budovu Muzea hl. m. Prahy na Florenci. Ke vstupu je nutná vstupenka Signal Plus. Další informace ke vstupenkám najdete na webu Signal Festivalu.

[chooze:article;value:521159]

Pro děti i dospělé

"Velkou radost mám také z toho, že se k nám znovu přidá španělské studio Playmodes a svou instalací Horizon kompletně pohltí Halu 13 Holešovické tržnice," dodal Pošta.

Instalace Horizon je z celého festivalu největší. Podle pořadatelů doslova pohltí Halu 13 Holešovické tržnice. Skrze unikátní propojení světla, zvuku, prostoru a perspektivy vtáhne diváka na pohlcující cestu až za hranici fyzické skutečnosti.

Festival ale myslí i na ty nejmenší účastníky. Poprvé představí interaktivní Signal Playground: Duha od českého kreativního studia 3dsense. To nabídne hned několik různých exponátů, které mohou malí i dospělí volně prozkoumávat. Instalace bude otevřena každý den festivalu už od 14:00.

Veškeré podrobnosti k programu najdete zde na oficiálních stránkách.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.