Začíná sucho, první omezení se týká bazénů. Jejich napouštění je problém

Jedním z míst, kde jsou problémy s vodou, je městys Sněžné na Vysočině. "Kvůli nedostatku vody jsme omezili napuštění bazénů z vodovodního řádu pitnou vodou," říká starostka městysu Renata Dvořáková.

Svérázné řešení vymyslel Pavel Tuček. "Vzali jsme si vodu z řeky. Syn na to má má takový návěs s bečkou a zajeli jsme tam," vysvětluje obyvatel Sněžného.

[chooze:article;value:494163]

​Podobná omezení už platí i jinde. Třeba v Boršově na Jihlavsku nebo v Lučici na Havlíčkobrodsku se majitelé bazénů musí nejprve zeptat obce. Ta pak podle množství vody v obecním vodojemu buď napouštění povolí, nebo zakáže. V Jihlavě by zase lidé měli před napouštěním bazénů kontaktovat vodohospodáře.

"My jim doporučíme čas napouštění, aby u nás nedocházelo k velkému úbytku vody v našich vodojemech," uvádí Martin Málek – mluvčí Služeb města Jihlavy.

Největší sucho je nyní na severu a východě Čech a na Vysočině. Pokud v nejbližší době pořádně nezaprší, je velmi pravděpodobné, že k podobným zákazům a omezením začnou přistupovat i další města a obce napříč republikou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.