Začínají letní tábory. Letos o ně je obrovský zájem

V Podhradní Lhotě v neděli dopoledne ladili poslední detaily na večerní příjezd táborníků. Stálo už i indiánské týpí. "Chystáme jídelníček, připravujeme dnešní večerní motivační hru nebo kontrolujeme lékárničku," popsala poslední přípravy vedoucí dětského tábora Jarmila Vaclachová.

Připraveno mají i na nedaleké koňské farmě. "Náš tábor je zaměřený hlavně na jízdu na koni a péči o zvířata. Kolem koně je samozřejmě i práce," uvedl vedoucí dětského tábora Jaroslav Novosad.

[chooze:article;value:559644]

​To kroměřížští lukostřelci už mají za sebou první noc bez rodičů. Včetně těch nejmenších. "Cílem je zvýšit výkonnost střelců, dát jim extra tréninkové hodiny a samozřejmě, aby byla i nějaká zábava," sdělil trenér a vedoucí prázdninového kempu Miroslav Vaško.

Pravou táborovou klasiku bez elektřiny uprostřed přírody poznávají děti poblíž Zábřehu na Moravě. "Jsme jeden z mála táborů v České republice, ne-li jediný tábor, kam se jezdí na plné tři týdny," prohlásil táborový vedoucí Pavel Ryšlink.

A tisícům táborníků začne prázdninové dobrodružství už v pondělí. S prvním červencem začnou i letos obzvlášť žádané příměstské tábory.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.