Moderní bydlení

Začne výstavba dálnice D11 k hranicím. Hotovo bude v roce 2027

[chooze:gallery;value:37645]

​"V pátek 11. října zahájíme výstavbu D11 v úseku Trutnov – státní hranice s Polskem," uvedl na síti X ministr dopravy Martin Kupka (ODS). "Nový úsek dálnice D11 bude zahrnovat 21 km nové dálnice, 28 mostů, dva tunely, tři mimoúrovňové křižovatky a deset protihlukových stěn," přiblížil generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

V současnosti D11 končí u Jaroměře. Zmíněný úsek má být hotový v roce 2027. "Realizace poslední části dálnice v úseku D11 Jaroměř–Trutnov v délce 19,6 km má začít v příštím roce. Celá dálnice D11 má být hotová na konci roku 2028," uvedlo ministerstvo dopravy.

[chooze:article;value:567549]

​Úsek k hranicím má postavit dceřiné sdružení Metrostavu MI Roads a výstavba má stát 11,7 miliardy korun bez DPH. Právě výběr zhotovitele stál za průtahy se zahájením. Zakázku původně získala polská společnost Budimex, proti tomu se ale ohradil konečný vítěz MI Roads.

Dálnice má být podle mezinárodní dohody součástí evropského dopravního koridoru Paříž – Norimberk – Plzeň – Praha – Hradec Králové – Wroclaw – Varšava – Brest – Moskva, který spojí západní a východní Evropu. Na hranicích se má napojit na v srpnu otevřenou polskou dálnici S3.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.