Žádáte o dotace v Nové zelené úsporám Light? Ověřte si, s kým jednáte

"Bohužel zaznamenáváme případy nepovolaných osob vydávajících se za poradce NZÚ Light. Vyžadují poplatek za podání žádosti, případně se snaží prodat žadatelům další služby, které vůbec nesouvisejí s dotacemi na rychlé renovace," informuje ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). "Abychom ochránili naše seniory a další oprávněné žadatele před těmito tzv. šmejdy, naši poradci se budou prokazovat průkazkami. Zájemci o dotace si tak mohou snadno ověřit, že skutečně mají oprávnění poskytovat poradenství k Nové zelené úsporám Light," zdůrazňuje Petr Hladík.

​Poradci programu NZÚ Light poskytují komplexní pomoc s vyřízením dotace. Zájemce provedou celým procesem od výběru vhodných opatření přes podání žádosti až po doložení realizace, potvrdí odborný posudek i závěrečnou zprávu o realizovaných opatřeních.

Ministerstvo životního prostředí sdělilo, že více než 70 % žádostí o dotace se vztahuje na výměnu starých netěsnících oken, což fyzicky představuje přes 100 tisíc oken. Přibližně 20 procent žádostí se týká zateplení fasády, o které je také velký zájem.

"Podle informací ministra životního prostředí se dotační program rozšíří i na další oblasti, jako je například fotovoltaika pro ohřev vody. My všechna tato opatření, která pomáhají domácnostem snížit náklady na energie, samozřejmě vítáme," dodává člen představenstva společnosti Centropol Jiří Matoušek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.