Žádná sebevražda. Matka mladého herce popsala jeho poslední chvíle

[chooze:gallery;value:32626]

​Zpráva o smrti Anguse Clouda, který se proslavil v roli drogového dealera Fezca "Feze" O'Neilla v seriálu Euforie, obletěla svět 1. srpna. Úmrtí 25letého herce oznámila v prohlášení jeho rodina. "S nejtěžším srdcem jsme se dnes museli rozloučit s neuvěřitelným člověkem. Jako umělec, přítel, bratr a syn byl Angus pro nás všechny výjimečný v mnoha ohledech. Minulý týden pohřbil svého otce a intenzivně s touto ztrátou bojoval. Jedinou útěchou nám je vědomí, že Angus se nyní znovu setkal se svým tátou, který byl jeho nejlepším přítelem," stálo v textu, který rodina zveřejnila.

Příbuzní zmínili také zkušenost, že Cloud bojoval s psychickými problémy. Konkrétní příčinu smrti mladíka ale neuvedli. Nyní hercova matka Lisa Cloudová popsala, jaké byly synovy poslední dny a co zřejmě vedlo k jeho smrti.

"Chci, abyste věděli, že ačkoli byl můj syn v hlubokém zármutku z předčasné smrti svého otce, tak jeho poslední den byl radostný. Přeorganizoval svůj pokoj a rozmístil věci po domě s úmyslem zůstat chvíli v domě, který miloval. Mluvil o svém záměru pomoci zajistit své sestry na vysoké škole a také pomoci své matce emocionálně a finančně," uvedla Lisa v prohlášení na facebooku.

Důrazně se také ohradila proti tomu, že by její syn spáchal sebevraždu. "Neměl v úmyslu ukončit svůj život. Když jsme se objali na dobrou noc, tak jsme si řekli, jak se máme rádi, a on řekl, že mě uvidí ráno," popsala poslední okamžik, kdy Anguse viděla živého. 

Drogy zřejmě hrály svou roli

Smrt talentovaného mladíka tak podle Lisy byla nešťastná náhoda. "Nevím, jestli nebo co si potom dal do těla. Vím jen, že si položil hlavu na stůl, kde pracoval na uměleckých projektech, usnul a už se neprobudil," napsala matka. "Možná zjistíme, že se předávkoval náhodně a tragicky, ale je nadmíru jasné, že neměl v úmyslu z tohoto světa odejít," dodala.

[chooze:article;value:515822]

​Cloud se stal slavným v roce 2019, kdy se objevil ve zmíněném seriálu Euforie, který se odehrává v drogovém prostředí americké mládeže. Před obsazením do tohoto seriálu nikdy nehrál. Pro seriál ho v New Yorku objevila castingová hledačka talentů Eleonore Hendricksová. Cloud, který tehdy pracoval v restauraci, se nejprve bránil a měl podezření, že jde o podvod, popisuje BBC. Pak se s ním ale sešla ředitelka castingové agentury Jennifer Vendittiová a tvůrce seriálu Sam Levinson jej nakonec obsadil v prvních dvou sériích seriálu po boku herečky a zpěvačky Zendayi. Třetí série seriálu se zatím nezačala natáčet.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.