Žádné podezřelé kvůli akváriu nehledáme! Berlínská policie se distancuje od falešného tweetu

Policejní zdroj v pátek místním médiím sdělil, že neexistují žádné důkazy, že by prasknutí 16 metrů vysokého akvária bylo výsledkem cíleného útoku. Na sociálních sítích se totiž objevil tweet z falešného účtu, který vypadal jako oficiální twitter tamní policie, který žádá veřejnost o pomoc při pátrání po podezřelých osobách spojených s tímto incidentem.

Podle BBC se berlínská policie ve svém tweetu od falešného příspěvku "výslovně distancuje" a žádá lidi, aby jej dále nešířili.

[chooze:article;value:479646]

Po přesné příčině páteční nehody nyní pátrají vyšetřovatelé, nicméně se už objevily spekulace, že za popraskáním akvária by mohly být mrazivé teploty, které v noci na pátek klesly až na -6 °C. Berlínská senátorka Iris Sprangerová řekla tiskové agentuře DPA, že první poznatky naznačují, že příčinou byla únava materiálu.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1604147757337530370?cxt=HHwWhMC-tdv4icMsAAAA

Americká společnost Reynolds Polymer Technology, která se podílela na stavbě nádrže mořského akvária, uvedla, že do Berlína vyšle tým specialistů, kteří událost prošetří, nicméně na určení přesné příčiny je podle jejich vyjádření ještě příliš brzy.

Berlínské akvárium AquaDom bylo otevřeno v prosinci 2003 a je držitelem Guinnessova rekordu za největší válcové akvárium na světě. Jeho instalace vyšla přibližně na 12,8 milionu eur a poslední renovací prošlo v roce 2020.

Zhroucení akvária způsobilo ve vstupní hale hotelu Radisson Blu rozsáhlé škody, přičemž mluvčí místních hasičů řekl německému vysílání Rundfunk Berlin-Brandenburg, že "to tam vypadá jako na bojišti". Mluvčí Spolkové agentury pro technickou pomoc při mimořádných událostech Friedrich Engel uvedl, že budova už byla klasifikována jako bezpečná a byla předána zpět majitelům.

VIDEO: V centru Berlína prasklo obří akvárium. Rozlilo se přes milion litrů vody

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.