Žádné povolení, žádné ohledy. Posed dali přímo na sloup elektrického vedení

Obyvatelům městečka Petrov na Hodonínsku se mohl při ranní procházce po okolí naskytnout neobvyklý pohled. U jednoho ze sloupů elektrického vedení uprostřed pole totiž byla opřená myslivecká sedačka. Kdo přesně ji tam umístil, není známo.

Podivně umístěný posed neunikl ani distribuční společnosti EG.D, která provozuje elektrickou síť v regionu. "Takový prvek by neměl být umístěn v ochranném pásmu elektrického vedení bez souhlasu vlastníka pozemku a bez souhlasu provozovatele distribuční soustavy. A už vůbec ne opřený o sloup elektrického napětí," řekl mluvčí EG.D Roman Šperňák.

[chooze:article;value:503282]

Hlavním problémem takto umístěné sedačky je především to, že představuje překážku. Zaměstnancům dodavatele elektřiny totiž může posed překážet při šplhání na sloup, čímž komplikuje například opravy vedení při výpadcích elektřiny.

Ať už sedačku na sloupu postavil kdokoliv, udělal to navíc bez povolení. "Neevidujeme, že by nás vlastník sedačky žádal o vydání souhlasu, tudíž je tam sedačka umístěna neoprávněně a bude muset být odstraněna," doplnil Šperňák.

Pohledná myslivkyně má vášeň pro kance! Za rok jich skolí i čtyřicet (2/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.