Žádný rasistický útok. Bendigovi hrozí tučná pokuta za křivé vysvětlení

Útok podle policie zinscenoval sám zpěvák Jan Bendig. S mužem se prý na celé akci předem domluvil. Sám Bendig pak na sociálních sítích ale tvrdil, že ho útok zlomil a je unavený z neustálých předsudků. "Musím neustále někoho přesvědčovat o svých kvalitách, poslouchat předsudky kvůli své barvě pleti a vždy ze sebe vydat oproti ostatním o 200 % víc, abych byl v jejich očích 'aspoň' dobrý," nechal se slyšet v listopadu Bendig.

Později se ozval také údajný pachatel, který se sám přihlásil na policii. Bendigovi se omluvil a útok zdůvodnil jako pokus o narušení bezpečnosti akce. "Nebylo to nic osobního, nebyl to rasistický útok. Proti Honzovi nic nemám, proti Romům vůbec nic nemám," uvedl.

[chooze:article;value:530552]

Jenže policie přišla na to, že všechno bylo jinak. "Detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že se oba účastníci na incidentu domluvili, a tudíž nedošlo ke spáchání trestného činu. V současné chvíli je celá událost za policii vyřízena, všichni účastníci byli obesláni," informovala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Za Jana Bendiga se po moučném útoku postavili někteří kolegové z branže, jenže to netušili, že útok byl pečlivě naplánovaný. Proto je pochopitelné, že jsou z nových okolností případu nemile překvapeni. "Jestli vyjde na povrch, že si to Jan Bendig s tím druhým chlapíkem vymysleli, tak mi je ho líto," řekl zpěvák Matěj Ruppert. "Jestli to tak bylo, tak je to hloupé. Ale nevím, jaké k tomu měl důvody," přidala se zpěvačka a herečka Anna Julie Slováčková.

Na důvody se reportérka TV Nova samozřejmě chtěla zeptat samotného Jana Bendiga, ten ale ve čtvrtek nebral telefon. Jeho partner a manažer Lukáš Rejmon poslal jen krátké vyjádření. "Čekáme na písemné vyjádření Policie ČR, proč tak rozhodla. Zatím ho nemáme. Do té doby bohužel celou kauzu komentovat nemůžeme," stálo v něm.

Podle policie jsou oba účastníci v současné chvíli podezřelí z přestupku křivého vysvětlení. Pokud příslušný správní orgán rozhodne o jejich vině, bude jim hrozit pokuta ve výši až 50 tisíc korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.