Záhada řeckých pláží. Nikdo neví, co se stalo s pískem

Oblíbenou destinací je třeba Řecko a jeho krásné ostrovy, kam každoročně míří statisíce Čechů. Mezi nejnavštěvovanější ostrovy patří Rhodos, Kréta nebo Kos. Tam ale bývá v sezoně často hlava na hlavě.

"Je to díky tomu, že tam celoročně panuje hezké počasí, je tam přívětivé obyvatelstvo, výborná kuchyně i možnosti cestovat a objevovat nádhernou přírodu i historické památky. V neposlední řadě je to i díky doletové vzdálenosti. Na některé ostrovy doletíte třeba za dvě hodiny," vyjmenovala obchodní ředitelka CK Blue Style důvody, proč Češi vyhledávají Řecko.

[chooze:article;value:477567]

​Jsou tam ale i méně známé ostrovy, jako je třeba Kefalonie. "Já jsem byla očarovaná jeho krásou. Není to příliš veliký ostrov, je nádherně zelený, protože je tam spousta borovicových lesů. A má opravdu neuvěřitelné pláže," doplnila obchodní ředitelka.

Jednou z největších záhad je pláž Xi na poloostrově Paliki. "Na ní je sytě zbarvený červený písek. Nikdo ani neví, kde se tam vzal, panuje kolem toho spousta historek," nastínila Pátek s tím, že se říká, že písek je až z daleké Sahary.

[chooze:article;value:477466]

​Další netradiční pláží je Myrtos. "Z dálky to vypadá, jako by tam byl bílý písek, když tam přijdete, zjistíte, že jsou tam jen bílé oblázky. Tím, že ta pláž je oblázková, je to moře opravdu průzračně čisté a je krásný zážitek se tam vykoupat," uzavřela Pátek s tím, že při západu slunce hladina moře zoranžoví a záhy zrůžoví. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.