Záhada smrti ženy ve veřejném domě: Policie dopadla důležitého svědka

[chooze:gallery;value:33234]

​Ve středu policisté vyzvali veřejnost o pomoc při hledání důležitého svědka tragické události. Pátrali po Aleši Šafrovi, který se mohl na místě v době smrti pohybovat. O jeho dopadení policie informovala ve středu odpoledne.

"Policisté děkují sdělovacím prostředkům a veřejnosti za pomoc při pátrání po důležitém svědkovi v případu násilného zločinu v Dolním Dvořišti. Dnes před polednem byl vypátrán. Na případu nadále intenzivně pracujeme vyhodnocováním stop a svědectví," uvedla policie na sociální síti X.

Policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová už dříve uvedla, že muže potřebují vyslechnout. Podle informací televize Nova od několika čtenářů by měl být muž nebezpečný a lidé by s ním neměli přicházet do styku.

Mrtvou 44letou ženu našel v pondělí v pokoji penzionu její známý. "Kriminalisté věc prověřují jako násilný trestný čin," potvrdili podezření z vraždy v pondělí večer policisté. Později uvedli, že čekají na výsledky soudní pitvy. ​

[chooze:article;value:521921]

"Na Kaplicku nadále pokračují další policejní opatření v souvislosti se zmiňovaným zločinem," doplnila ve středu policejní mluvčí na sociální síti X. Vyšetřují podle ní několik verzí události. Na místě se kvůli pátrání pohybovali i psovodi. 

V úterý přitom vypukl nedaleko Dolního Dvořiště lesní požár a policisté poblíž evidují i několik krádeží. Zjišťovali, zda spolu případy souvisí, do akce se tehdy zapojili psovodi i vrtulník. Akce skončila v úterý okolo půl šesté večer bez úspěchu, policisté zatím nikoho nenašli. Žhář by měl být podle informací od policie jiný muž, než po kterém pátrali kvůli výslechu. 

Podle informací TV Nova se měl zločin stát v jednom z místních veřejných domů s názvem Pension Club Pamela. Jakýkoliv komentář ale odmítli jeho provozovatelé v Dolním Dvořišti poskytnout. Před vchodem se ale objevilo několik smutečních svíček. V této obci na Českokrumlovsku na hranicích s Rakouskem je velké množství nevěstinců a kasin.

Muž napadl své příbuzné. Jedna žena zemřela, druhá je v kritickém stavu (08/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.