Moderní bydlení

Záhada srpna 1988. Najednou nezmizel jen Lubošek (5), ale i další tři dívky

Ľuboš Bednár byl bezstarostné dítě, které rádo trávilo volný čas venku. Stejně tomu bylo i v neděli 27. srpna 1988, kdy si hrál se svým bratrem na pískovišti před rodným panelákem v Púchově. V poledne je maminka volala domů na oběd, přišel ale jen starší syn, píše web Puchov.in. Ľubošek mu prý řekl, že půjde ještě na chvíli za panelák.

Tatínek se ho vydal neúspěšně hledat, poté se obrátil na policii, která po chlapci vyhlásila pátrání. Po Ľuboškovi však nezůstala ani stopa. Verzí, co se s dítětem stalo, bylo mnoho. Jelikož ale policejní pes ztratil jeho stopu u cesty, policie pracovala hlavně s verzí únosu. Pátrání pokračovalo až do roku 2008, kdy uplynula 20letá lhůta.

Jen o pár dní dříve zmizely také tři mladé ženy. Jak připomíná web deníku pluska.cz, 6. srpna se beze stopy ztratila folková zpěvačka Pavlína Braunová (23), která jela ze Strakonic do Českých Budějovic na zkoušku s kapelou. Ačkoliv měla jet původně vlakem, podle vyšetřování se pravděpodobně rozhodla pro autostop. Do Budějovic už nedojela.

[chooze:article;value:576621]

O dva dny později se slehla zem po dvou stopařkách Lence Mužíkové (18) a Iloně Vavříkové (19). Ty stopovaly u čerpací stanice na okraji Plzně a chystaly se stanovat v Adršpašsko-teplických skalách. "Jejich poslední stopa však končí 8. srpna kolem 12. hodiny u čerpací stanice poblíž městských hřbitovů v Plzni, kde měly nastoupit do neznámého kamionu," uvádí web.

Kolem jejich zmizení ale kolovala i legenda o černé sanitce. Ta měla jezdit po Československu a unášet lidi. Rodiče se pak dokonce začali bát pouštět ven své děti.

Rodině ve Španělsku zmizel chlapeček. Našli ho po šesti letech ve Francii (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.