Záhada vraždy legendy rapu objasněna? Policie zatkla možného vraha Tupaca

Američtí vyšetřovatelé se přiblížili k vyřešení vraždy legendárního rappera Tupaca Shakura. Toho v roce 1996 postřelil vrah, když rapperovo auto zastavilo na křižovatce. O šest dní později Tupac v nemocnici zemřel. Identitu vraha se nikdy nepodařilo zjistit.

To se však nyní může změnit. Kriminalisté totiž v pátek v Las Vegas zadrželi a obvinili Duana Keitha Davise, který byl v devadesátých letech známý jako gangster s přezdívkou Keefe D. Dům jeho ženy prohledali policisté letos v červenci, píše portál CNN.

[chooze:article;value:524013]

Davise vyšetřovatelé z vraždy rapperské legendy podezřívali už delší dobu. Před čtyřmi lety přiznal, že byl v okamžiku vraždy na místě činu, píše agentura AP. Sám sebe nazýval jedním ze dvou žijících svědků vraždy. Tím druhým byl Tupacův manažer Marion Knight, který seděl vedle rappera a sám byl při střelbě zraněn.

Tupacovi bylo v okamžiku smrti pouhých 25 let. Za svou krátkou kariéru se ale stihl stát jedním z nejvlivnějších rapperů 90. let. Ikonickým se stal zejména jeho spor s dalším rapperem Christopherem Wallacem, známým jako Notorious B.I.G. nebo Biggie Smalls. Jejich rivalita byla symbolem soupeření rapperů z východního a západního pobřeží USA. Biggie zemřel jen rok po Tupacovi, rovněž na následky střelby.

Badatelé objasnili 90 let starou vraždu. Ženu v Praze měl zabít bývalý milenec (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.