Záhadná mrtvola i vrah. Policie si láme hlavu už 19 let a teď prosí o pomoc

Příští rok v prosinci uplyne promlčecí lhůta v případu, ve kterém policisté neznají jméno vraha ani oběti.

"Krajští kriminalisté začali téměř před devatenácti lety, konkrétně 13. prosince 2004, vyšetřovat případ brutální vraždy, kdy bylo nalezeno tělo muže na několika místech na Benešovsku a v Praze," řekla policejní mluvčí Barbora Schneewessová.

Vedle silnice u obce Radošovice nalezli v tašce trup, ruce a pravou nohu. O pětadvacet kilometrů dál u Mirošovic objevili 18. prosince tašku s duhou nohou. Poslední část, tedy hlavu, našli policisté až o tři měsíce později v Praze v ulici Pod Krejcárkem.

[chooze:article;value:522503]

V taškách byly také léky či noviny psané azbukou a muž měl na hrudi vytetovanou krevní skupinu, což bylo typické v postsovětských republikách. DNA porovnávali policisté i v zahraničí, ale bezvýsledně. Je tak možné, že se vrah jen snažil zmást policisty, aby si mysleli, že jde o cizince.

"Na základě pitevního protokolu víme, že tělo bylo rozřezáno cirkulárními řezy, nějakým ostrým předmětem, pravděpodobně velkým nožem. Provedeno to bylo velkou intenzitou a můžeme říci, že pachatel byl zřejmě odborník z řad zdravotníků, lesníků, mohl to být myslivec, řezník a podobně," uvedl kriminalista Jiří Pohůnek.

Policistům z Kriminalistického ústavu se teď podařilo vytvořit podle vypreparované lebky pomocí moderních počítačů přibližnou podobiznu zavražděného. Pokud někdo muže pozná, ať se ozve na linku 158.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.