Záhadná oběť beze jména. Policie pátrá po totožnosti utonulého muže

Soudní lékaři po pitvě zhruba padesátiletého muže konstatovali, že v jeho případě nešlo o vraždu. Oficiální příčinou smrti je utonutí. Podle kriminalistů však jeho totožnost stále zůstává záhadou, přestože má nápadné tetování. Na levé straně hrudníku má muž vytetovaný obrázek štíra a na levém rameni hada. Dosud se nicméně nenašel nikdo, kdo tak charakteristické tetování někdy viděl.

Případ proto míří do další fáze. Z těla utonulého odebrali experti biologický materiál a vzorky poslali do Kriminalistického ústavu v Praze. Cílem je za tři týdny rozplést mužovu DNA, a tak aspoň zjistit, z které části světa pochází. Analýza podle odborníků ale není vždy stoprocentní a vždy ukáže jen jistou pravděpodobnost.

[chooze:article;value:513557]

Další záhada z Labe 

Záhada nápadně připomíná šest let starý případ. Tehdy se, taktéž v Labi a taktéž v Pardubicích, našlo utonulé tělo. Patřilo ženě, jejíž jméno kriminalisté dodnes neznají. V jejím případě dokonce zveřejnili i rentgenový snímek jejích zubů, ale nenašel se ani lékař, který by svoji práci poznal. Po roce a půl tělo skončilo pohřbené na náklady státu na pardubickém hřbitově.

Policie stále věří, že někdo muže s výrazným tetováním pozná a zavolá na linku 158. V opačném případě bude na pardubickém hřbitově pohřbený další člověk beze jména. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.