Záhadná smrt slovenského hudebníka (†40). Rozmlátili mu hlavu, tvrdí matka

Nečekaná smrt vyhledávaného DJ Petra Hrada zasáhla množství lidí. Hrad zemřel 24. března brzy ráno. Jako první přinesla informaci stránka Only in Poprad. Hudebník byl známý i pod uměleckým jménem Peter Hxyz nebo Petrík Von Hxys. V jeho hudbě se mixoval 2step, DnB nebo break.

Poté, co se na sociálních sítích objevily zprávy, začalo se v komentářích skloňovat slovo drogy a policejní zásah.

Ovšem pozadí a detaily o příčinách úmrtí Petra Hrada jsou stále nevyjasněné a pro jeho nejbližší zůstávají záhadou. Petrovi se prý stala osudnou jízda v novém autě, které dostal pár dní před tragédií od své matky k narozeninám. Ta poskytla rozhovoru webu dnes24.sk, ve kterém popisuje zásah policie a následnou smrt syna.

[chooze:article;value:548988]

​​"Policie mě přivedla na policejní stanici, kde jsem měla syna uklidnit," začala své vyprávění Alena Hradová. "Já jsem ale trvala na tom, aby ho převezli do Levoče, že není ve stavu, aby ho vyslýchali. Viděla jsem, že má rozbitou hlavu i ústa, oči podlité krví. Neposlouchali mě s tím, že syn je svéprávný a on převoz jinam podepsat nechce," pokračoval zdrcená matka.

Podle jejich slov ho pak mělo osm policistů posadit do auta, on údajně při tom hodně křičel, a proto ho opět dali do cely předběžného zadržení. "Auto, které ho převáželo, po chvilce zastavilo, syn údajně zkolaboval. Vůz tedy otočili zpět do nemocnice, na zemi se ho snažili oživovat až do příjezdu záchranky, ale podařilo se oživit pozdě, měl už poškozený mozek. Během dalších hodin mu selhávaly orgány, nakonec i srdce a 24. března skonal. V nemocnici mi tvrdí, že na akutní selhání srdce, ale prvotní informace z ARO byla, že na otok mozku," popsala Hradová.

Svému synovi chtěla koupí auta udělat radost. "Budu žádat úplné vyšetření toho, co se mému jedinému synovi stalo, proč musel zemřít," uzavřela dýdžejova maminka.

Situace je pro ni o to těžší, že nemůže Petra stále pohřbít, jeho tělo prý prokurátor rodině dodus nevydal. Policie se zatím k případu nevyjádřila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.