Záhadný objekt spadl z nebe v Polsku. Incident vyšetřuje armáda i policie

O předmětu, který spadl do lesa poblíž osady Orzechowo spadající pod obec Dobre Miasto, se zatím moc neví. Jak informoval regionální polský portál Twój Kurier Olsztyński, původně se předpokládalo, že se jedná o meteorologický balón.

Jenomže pak vyšlo najevo, že balón byl připevněný ke kapsuli popsané azbukou. Jak portál uvedl, "tento neobvyklý detail vyvolal další obavy a otázky ohledně možného původu a účelu objektu". Orzechowo je od ruských hranic vzdálené asi 45 kilometrů vzdušnou čarou.

Orzechowo na mapě:

Armáda a policie okolí místa dopadu uzavřely a oficiálně zatím nikdo nevydal k vyšetřování či k původu předmětu žádné vyjádření.

Jak uvedl polský portál Polsat, ve Varmijsko-mazurském vojvodství, kde se Orzechowo nachází, se nejedná o první podobný incident. V předcházejících případech se jednalo o meteorologické balony. V březnu byly nalezeny tři u vesnic Kierwik, Harsz a u města Miłakowo.

[chooze:article;value:544666]

​"Takové případy se stávají, vždy k nim přistupujeme opatrně. Státní služby jsou tu od toho, aby zajistily a vysvětlily, o jaký objekt se jednalo," uvedlo polské ministerstvo obrany.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.