Zahraniční cestovky pozastavily lety na Rhodos. Ty české tam turisty dál posílají

Rakousko, Německo nebo třeba Velká Británie. Evropské státy ruší dočasně lety na řecký ostrov. Tuzemské cestovky jdou ale proti proudu a dál nabízejí zájezdy na Rhodos. V nabídce mají dokonce řadu last minute, a to klidně s odletem v pátek. "Včera jsme měli tři odlety, na celý Rhodos odletěla zhruba třetina původní kapacity," uvedl ve čtvrtek mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk.

"My plánujeme lety zastavit, když ta situace bude nebezpečná. Což není," sdělila mluvčí cestovky Blue Style Lucie Bukovanská.

[chooze:article;value:514629]

Jenže právě zahraniční cestovky zájezdy ruší kvůli možnému nebezpečí. "To je jejich nějaké rozhodnutí. Ten sever ostrova je v pořádku. Nevidím důvod, aby se ty zájezdy zrušily," má jasno mluvčí ČEDOKu Kateřina Pavlíková.

Na místě mohou být podle odborníků zvýšené koncentrace znečišťujících látek, a proto nedoporučují na Rhodos odlétat. "Je to zejména problém pro tu ohroženou část populace, což mohou být malé děti, starší osoby nebo osoby, které trpí nějakými chronickými onemocněními dýchací soustavy nebo kardiovaskulární soustavy, jako jsou třeba astmatici," přiblížil expert na ovzduší Jáchym Brzezina.

Cestovní kanceláře nabízejí bezplatnou možnost změny dovolené, ať už jde o termín, typ hotelu nebo destinaci. Pro ty, kteří měli být ubytováni na jihu ostrova, pak i možnost bezplatného storna.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.