Zájem o letní tábory klesá. Volná místa hlásí i běžně obsazené turnusy

Paní Gabriela Karásková posílá dceru Kateřinu na tábory už sedm let. Ani letos to nebude jinak, především proto, aby dcera měla postaráno o zábavu a naučila se něco nového. "Prázdniny jsou dva měsíce a musíte pro ty děti vymyslet nějaké aktivity, nejde, aby hlídaly jenom maminka a babičky," říká paní Karásková.

"Všichni se tam sejdeme, pak si většinou dojdeme pro koně a jezdíme. Pak jsou nějaký aktivity, svačina, pak jdeme na oběd a pak jsme zase s koňma," popisuje Kačenka Karásková. Tábor oproti loňsku zdražil o 500 korun. Podobně zvyšovali ceny i další provozovatelé a domácnosti už zdražování vysílilo nejspíš natolik, že letošní tábory nejsou plně obsazené ani na konci června.

[chooze:article;value:510072]

​Příměstský tábor s koňmi poprvé za 13 let nemá naplněnou kapacitu, doposud přitom obvykle mívali plno už v březnu. "Máme letos obsazeno tři čtvrtě kapacity. Lidi začali šetřit, dávají peníze trošku jinam. Tábory jdou stranou," hodnotí provozovatelka dětského tábora Kateřina Šeráková.

Podobně jsou na tom také pobytové tábory. Zuby nehty se drží nad vodou, a to i přes zvyšování cen. "Museli jsme cenu navýšit o 1 800 korun. Letos pořádáme náš tábor možná naposled, máme 60 dětí, kapacita se každý rok snižuje. Areály zvyšujou ceny, náklady se zvyšujou," říká Petr Beran z tábora Slon.

"Ty nejlevnější tábory stojí 1 500 korun na týden. Nevětší zájem je o ty příměstské. Zdražovali jsme jen mírně," uvádí ředitel Domu dětí a mládeže Ústí nad Labem Jan Eichler. Na letní tábory přispívají všechny české zdravotní pojišťovny, rodiče mohou získat až 1 500 korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.