Základní pojištění k zájezdu nemusí stačit. Expertka radí, za co si připlatit

Na dovolené v zahraničí se může přihodit ledasco, a proto je dobré si sjednat cestovní pojištění. Cestovní kancelář Blue Style například to základní poskytuje už v ceně zájezdu. I tak je ale podle Okonkwo Gattusové vhodné zaplatit si další připojištění.

"Je to opravdu pojištění pouze na léčebné výlohy, nouzové situace, repatriace a podobné věci," řekla. Důležitá jsou podle ní třeba připojištění storna cesty a ztráty zavazadel.

[chooze:article;value:549565]

​"Nemůžete třeba odcestovat, protože jste nemocní. Hodně si toto připojištění kupují rodiny s dětmi, když rezervují zájezd v době first minute a nevědí, co za ten půlrok třeba bude," popsala důvody k pojištění storna.

Pojištění zavazadel zase pokryje výdaje při jeho ztrátě. "Zavazadlo nedojde včas do destinace. Klienti si pak musí koupit nějakou výbavu, než jim to zavazadlo dojde," vysvětlila problém. Pomůže i v případě krádeže.

[chooze:article;value:548532]

​Provozní ředitelka ale varuje i před spoléháním se na pojištění k platební kartě. "Často se stávalo, že v době covidu klienti neměli krytí na tuto nemoc nebo pojištění zavazadel," uvedla. Je proto dobré si vždy prostudovat konkrétní podmínky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.