Žákům na Olomoucku se prodlouží prázdniny. Škola je v mizerném stavu

Zatímco ve školách vrcholí přípravy před začátkem školního roku, v Drahanovicích mají jiné starosti. Na poslední chvíli stěhují všech pět tříd do náhradních prostor. "Dostali jsme odborný posudek od statika, kde nám bylo doporučeno uzavřít prostory budovy základní školy, protože jsou ve špatném technickém stavu," vysvětlil starosta Drahanovic Tomáš Kröner (SNK-PRO OBEC).

Při opravách se zjistilo, že jsou poškozené krovy a střešní trámy. Školu tak obec musí okamžitě uzavřít. Nemilou zprávu se starosta dozvěděl teprve ve středu. Někteří žáci se tak přesunou do galerie v bývalém kostele, další dokonce na obecní úřad.

[chooze:article;value:519102]

Žáci čtvrté a páté třídy budou denně jezdit autobusy do základní školy v sousedních Slatinicích.

"Byla to blesková akce. Včera jsme se teprve bavili o tom, co bude potřeba, takže vidím, že si kolegyně z Drahanovic navozily nějaké pomůcky do českého jazyka, matematiky a podobně," sdělil ředitel školy v Slatinicích Pavel Ondráček.

Vedení obce doufá, že se podaří do prosince postavit provizorní školu z mobilních kontejnerů. Oprava letité budovy se totiž nejspíš protáhne na roky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.