Zaměstnanci márnice zažili šok. Žena prohlášená za mrtvou se začala hýbat

Lékaři prohlásili nejmenovanou pacientku za mrtvou poté, co přestala vykazovat známky respirační a mozkové aktivity. Její tělo nechali uložit do vaku na mrtvoly a převézt do nemocniční márnice. Po zhruba pěti hodinách zažili zaměstnanci márnice pořádný šok, když se tělo najednou začalo hýbat.

Šokovaní zaměstnanci okamžitě zalarmovali lékaře, kteří ženu urychleně převezli na pohotovost. I přes provedenou resuscitaci se ji však lékařům nepodařilo oživit, a museli ji tak znovu prohlásit za mrtvou, informoval portál Mirror.

[chooze:article;value:541875]

Mluvčí nemocnice později uvedl, že ženu na oddělení přijali vážně podvyživenou a ve své anamnéze měla také několik mrtvic nebo dětskou mozkovou obrnu. "Po 30 minutách byla i přes veškerou snahu lékařů prohlášená za mrtvou a její tělo bylo podle protokolu převezeno do márnice," dodal.

Neobvyklý incident se odehrál v nemocnici San Juan de Dios ve městě Guatemala, hlavním městě státu Guatemala. Podle webu Daily Star není jasné, zda se případem zabývají úřady.

Reakce lidí na sebe ale nenechala dlouho čekat. Zatímco někteří považují guatemalský zdravotní systém za horor, jiní se nemocnice zastávají. "Lékaři z nemocnice San Juan de Dios mi zachránili život. Na jednotce intenzivní péče se mi dostalo skvělých služeb," bránil nemocnici jeden z jejich bývalých pacientů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.