Zaměstnanci ostravské Liberty zůstávají doma. Dohoda ohledně energií stále není

Do práce museli přestat chodit před Vánocemi kvůli zastavení dodávek energií do huti Liberty Ostrava. Vrátit se měli minulý týden v úterý. Nestalo se. V pondělí se zaměstnanci dozvěděli, že termín se opět posouvá o další týden.

"Situace mezi zaměstnanci je velice napjatá, nervózní. I když to vypadá dobře, že jsou doma momentálně za sto procent, převažuje obava o práci," okomentoval předseda odborové organizace ocelárny Liberty Ostrava Roman Bečica.

Liberty Ostrava se stále nedohodla s českou pobočkou energetické firmy Tameh na vyřešení sporu kvůli dvěma miliardám korun. Jde údajně o dluh Liberty vůči Tamehu.

[chooze:article;value:535772]

​"Liberty spolupracuje s příslušnými zainteresovanými stranami na hledání schůdného řešení v oblasti dodávek elektřiny a dalších médií do hutě," řekla mluvčí Liberty Ostrava Kateřina Zajíčková.

Vedení energetiků z Tamehu návrhy Liberty Ostrava na vyřešení dluhu zatím odmítá. "V situaci se nic nemění. Liberty s Tamehem nejedená a nic z dlužné částky nezaplatilo," uvedl mluvčí Tamehu Patrik Schober.

Liberty Ostrava, která vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl, má i s dceřinými firmami přibližně 6 000 zaměstnanců. Do práce chodí asi 400 lidí, kteří pracují na nezbytné údržbě huti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.