Moderní bydlení

Zaměstnanci ostravské Liberty zůstávají doma. Dohoda ohledně energií stále není

Do práce museli přestat chodit před Vánocemi kvůli zastavení dodávek energií do huti Liberty Ostrava. Vrátit se měli minulý týden v úterý. Nestalo se. V pondělí se zaměstnanci dozvěděli, že termín se opět posouvá o další týden.

"Situace mezi zaměstnanci je velice napjatá, nervózní. I když to vypadá dobře, že jsou doma momentálně za sto procent, převažuje obava o práci," okomentoval předseda odborové organizace ocelárny Liberty Ostrava Roman Bečica.

Liberty Ostrava se stále nedohodla s českou pobočkou energetické firmy Tameh na vyřešení sporu kvůli dvěma miliardám korun. Jde údajně o dluh Liberty vůči Tamehu.

[chooze:article;value:535772]

​"Liberty spolupracuje s příslušnými zainteresovanými stranami na hledání schůdného řešení v oblasti dodávek elektřiny a dalších médií do hutě," řekla mluvčí Liberty Ostrava Kateřina Zajíčková.

Vedení energetiků z Tamehu návrhy Liberty Ostrava na vyřešení dluhu zatím odmítá. "V situaci se nic nemění. Liberty s Tamehem nejedená a nic z dlužné částky nezaplatilo," uvedl mluvčí Tamehu Patrik Schober.

Liberty Ostrava, která vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl, má i s dceřinými firmami přibližně 6 000 zaměstnanců. Do práce chodí asi 400 lidí, kteří pracují na nezbytné údržbě huti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.