Moderní bydlení

Zaměstnanec letiště už to nevydržel: Takhle to dál nejde, jsme na pokraji sil

Na redakci TN.cz se anonymně obrátil zoufalý zaměstnanec Letiště Brno. "Padáme na letišti v Brně na hubu. V Praze dělají 16hodinové směny, v Brně klidně i 24 hodin a pauza, jak je čas. Klidně vůbec," svěřil se.

"Pracovní podmínky příšerné, tlak ze strany vedení a vymýšlení dalších nesmyslných úkolů během toho, co sotva stíháme kufry. Abychom si náhodou na 15 minut nesedli a nevydechli. A to vše za méně peněz než v Praze. A i v té Praze je to finančně slabé," popsal údajné pracovní podmínky na brněnském letišti.

"Vedení letiště do médií lže. Už nevíme jak dál, takhle to nejde a všem vysoce postaveným je to jedno. Z hlediska kufrů to zvládáme, i když pozdě. Ale na hraně fyzických i psychických sil. Lidé odchází, nábor nových vázne. Nebo dojdou a hned skončí. Už nemůžeme," dodal. 

[chooze:article;value:563336]

To, že by zaměstnanci za takových podmínek pracovali, ale Letiště Brno rázně popírá. "Striktně to vyvracíme," vyjádřila se pro TN.cz mluvčí letiště Karolina Gnědin. Připustila ale, že letiště skutečně čelí problémům s nedostatkem personálu. "Potvrzujeme, že je v současné době obtížné sehnat kvalitní zaměstnance na operátorské pozice," řekla.

Letiště v Praze: Situace se stabilizovala 

Tento týden se pozornost upírala především k pražskému letišti, které nezvládlo nápor začínající dovolenkové sezóny. Lavinu kritiky strhla především situace se zavazadly, která u řady letů zůstala v Praze, zatímco jejich majitelé odletěli na dovolenou do zahraničí. Velký problém byl i s vydáváním kufrů po přistání, kdy cestující čekali hodiny a mnohdy se ten den nedočkali. 

"Situace s odbavením zavazadel je v tuto chvíli stabilizovaná. Od úterka neodletělo žádné letadlo bez zavazadel. Výdej zavazadel už probíhá také bez větších komplikací. Nicméně pokud by cestující čekali déle než jednu hodinu na jejich výdej, mají možnost vyplnit u reklamační přepážky formulář a handlingová společnost cestujícím zavazadla doveze zdarma na uvedenou adresu," informovalo v sobotu pražské letiště. 

Stále ale podle něj dochází ke zpožděním letů. "Během pátku byla průměrná doba zpožděných příletů 47 minut, tím se zpožďují i odlety v průměru o 39 minut," uvedlo. Nadále také doporučuje cestujícím, aby si na palubu letadla brali nejnutnější věci, jako jsou léky, peníze nebo hygienické potřeby. 

Za situaci na letištích může i Evropská unie, tvrdí spolumajitel Smartwings:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.