Zaměstnavatelé bojují o zaměstnance. Náborové příspěvky rostou

Jiří Škvorec pracoval mnoho let jako řidič kamionu, znamenalo to pro něj jezdit v noci a trávit s rodinou jen minimum času. Když proto dopravní podnik v Ústí nad Labem začal vyplácet náborové příspěvky, rozhodl se změnit volant. "Nalákala mě možnost zaměstnaneckého jízdného, náborový příspěvek a taky lepší pracovní doba," říká.

Po tříměsíční zkušební době dostane jednorázově 20 tisíc korun. A právě náborové příspěvky drží ústecký dopravní podnik nad vodou. Jako jednomu z máíla dopravních podniků v Česku mu totiž téměř nechybějí řidiči.

"Je zájem. U řidičů nám do plného stavu chybí dva lidé. Chybí nám ještě elektromechanici a automechanici. U mechanika je náborový příspěvek 50 tisíc," prozradila mluvčí ústeckého dopravního podniku Jana Dvořáková.

[chooze:article;value:481794]

Nemocnice v Ústeckém kraji nabízejí dokonce až půl milionu, a to chirurgům, radiologům a internistům. "Jedná se o zatím nejvyšší náborový příspěvek, jaký Krajská zdravotní nabízela," doplnila mluvčí nemocnic Ústeckého kraje Jana Mrákotová.

Letos zřejmě úplně poprvé sáhne k vyplácení náborového příspěvku také Městská policie Pardubice. Bez něj už prý zaměstnance sehnat nedokáže. "Jednáme o něm, vše závisí na finančních možnostech města. Máme podstav, chybí nám asi deset strážníků," tvrdí mluvčí Lucie Klementová.

[chooze:article;value:482470]

"Se lidé bojí budoucnosti, obávají se měnit práci. Nástupní bonus může být to rozhodující, proč se rozhodne zaměstnanec jít do nejistoty a práci změnit," vysvětluje úspěchy příspěvků manažer náboru a marketingu pracovní agentury Manpower Group Jiří Halbrštát.

Tradičně nejvyšší nástupní bonusy bývají v Praze. Strážník městské policie tam dostane 300 tisíc korun. Přesto tam chybí okolo 400 lidí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.