Západ bude z kola ven. Čína s Ruskem mají dohodu o novém fungování světa

"Pod silným vedením prezidenta Si Ťin-pchinga a prezidenta Putina dosáhly čínsko-ruské vztahy historického maxima a slouží jako vzor pro vztahy velmocí," prohlásil podle webu The Moscow Times čínský ministr obrany po jednání s Bělousovem v Pekingu.

Během setkání volal po prohloubení strategické spolupráce a vývoji vztahů mezi vojsky obou zemí. "Vedu řadu jednání s vojenským a vojensko-politickým vedením země," uvedl Bělousov. "Resorty Ruska a Číny jsou ve shodě v hodnocení globálních procesů a mají společný pohled na to, co je třeba v současné situaci dělat," tvrdí.

Ruský ministr slíbil, že Moskva bude pracovat na posílení spojenectví s Pekingem. Prohlásil, že chce "prohloubit komplexní strategické partnerství koordinace pro novou éru", upozornil web China Daily.

[chooze:article;value:578443]

Už před ruskou invazí na Ukrajině vyhlásil Putin a Si Ťin-pching novou éru partnerství mezi zeměmi. Hlavním protivníkem je pro ně Západ v čele se Spojenými státy.

Na začátku letošního roku unikl ruský dokument, který naznačuje, co to znamená. "Jedním z nejdůležitějších úkolů je vytvořit nový světový řád," citoval z něj deník The Washington Post.

Čínští investoři postupně opouštějí Česko, teď je více láká Maďarsko (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.