Západ čeká apokalypsa, blouzní Medveděv. Zveřejnil svůj scénář války

Medveděv reagoval na nedávná vyjádření armád a rozvědek několika aliančních států o tom, že se NATO musí připravovat na možný útok Moskvy na východní křídlo Aliance. "Přestože Rusko opakovaně prohlásilo, že konflikt se zeměmi NATO a EU se neplánuje, extrémně nebezpečné řeči na toto téma pokračují," napsal na sociální síti X.

"Důvody jsou zřejmé. Je třeba odvést pozornost voličů, aby se ospravedlnily mnohamiliardové výdaje na otravnou banderovskou Ukrajinu," míní bývalý ruský prezident i premiér. 

[chooze:article;value:535680]

Následně ale rovnou začal Západu vyhrožovat. "Pokud nedejbože taková válka vypukne, nebude probíhat podle scénáře speciální vojenské operace (tak od invaze Rusové nazývají válku na Ukrajině, pozn. red.). Nebude se bojovat v zákopech za použití dělostřelectva, obrněných vozidel, dronů a elektronické války," avizoval.

Poté byl ve svém vyhrožování ještě tvrdší. Přiznal sice, že NATO má významně silnější armádu, Alianci ale chce konkurovat jinak. 

"Protože naše vojenské schopnosti jsou tak nesrovnatelné, nebudeme mít na výběr. Odpověď bude asymetrická. K obraně územní celistvosti naší země budou nasazeny balistické a řízené střely nesoucí speciální hlavice. Vychází to z dokumentů naší vojenské doktríny a je to všem dobře známo. A toto je právě ta apokalypsa. Konec všeho," prohlásil.

[chooze:article;value:540577]

Medveděv se od počátku ruské agrese na Ukrajině prezentuje silnými vyjádřeními. Ta jdou častěji za hranice toho, co oficiálně zní z Kremlu.

Například v lednu minulého roku začal vyhrožovat jadernou válkou. Podle některých diplomatů jeho silné protizápadní postoje dávají nahlédnout do přemýšlení moskevských elit, poznamenala dříve agentura Reuters.

Ačkoli dříve byl brán jako liberálnější politik, nyní je jednou z nejagresivnějších ruských osobností, vysvětlil web BUSINESS INSIDER. Velkým konfliktem vyhrožuje dlouhodobě.

Putina ovládly emoce. Jeho nezvyklých grimas si všimla i ruská média:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.