Západ dostal od Ruska ultimátum. Máte na to dva měsíce, zavelela Moskva

Moskva podmínila pokračování platnosti istanbulských dohod, které garantují, že ruská armáda nebude bránit Ukrajině ve vývozu obilí, zrušením západních sankcí týkajících se ruského zemědělství. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

Ty jsou přitom součástí balíčků, které USA, EU a Velká Británie na Rusko uvalily kvůli napadení Ukrajiny.

"Pokud Washingtonu, Bruselu a Londýnu skutečně záleží na pokračování vývozu potravin z Ukrajiny námořním humanitárním koridorem, pak mají dva měsíce na to, aby za účasti OSN odstranily ze sankčních seznamů všechno, co se týká ruského zemědělského exportu," řekl Vasilij Něbenzja, stálý zástupce Ruska při OSN.

[chooze:article;value:495524]

Něbenzja zkritizoval i Mezinárodní trestní soud (ICC), který v pátek vydal zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina, upozornil list Večerní Moskva.

"Tento zaujatý, zpolitizovaný a nekompetentní mezinárodní soud opět prokázal svou podřadnost. ICC je loutka v rukách kolektivního Západu, který je vždy připraven dosahovat pseudospravedlnosti na objednávku," prohlásil.

ICC obvinil Putina z páchání válečných zločinů, konkrétně únosů ukrajinských dětí a ničení civilní infrastruktury. To stejné má mít na svědomí i kremelská komisařka pro práva dětí Maria Lvovová-Belovová. 

Nemocnému Putinovi stékal pot po čele. Oči si mnul roztřesenou rukou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.