Západ padne na kolena, tvrdí Kadyrov. Oznámil, kdy skončí speciální operace

Ruská "speciální operace" skončí ještě před koncem tohoto roku, tvrdí čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, kterého citovala ruská agentura TASS. "Evropské země přiznají, že se mýlily," pokračoval Kadyrov. Západ pak podle něj "padne na kolena".

Podle čečenského vůdce také dojde k obnovení letů z Ruska do Evropy. Evropské země totiž prý "budou muset jako obvykle spolupracovat s Ruskou federací ve všech sférách". K tomu by podle něj "neměla a nikdy nebude existovat alternativa".

[chooze:article;value:488679]

​Rusko podle informací deníku CNBC aktuálně převáží své vojáky na východní Ukrajinu, kde shromažďuje vojenské vybavení. Rusové se tak s největší pravděpodobností připravují na masivní útok.

"Přinášejí munici, kterou používají jinak než dříve – už to není nepřetržité ostřelování. Pomalu začínají šetřit a připravují se na totální ofenzivu," řekl guvernér Luhanské oblasti Serhij Hajdaj. Právě v Luhanské oblasti se mají vojáci a materiál nashromažďovat nejvíce.

Ukrajinští představitelé se domnívají, že Rusko by mohlo zahájit ofenzivu 24. února, tedy přesně rok od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli řekl, že země nyní musí strávit každý den přípravou na ruskou ofenzivu, jejímž cílem je pravděpodobně ovládnout celý Donbas.

Zuřivá reakce na tanky pro Ukrajinu. Rusko vyhrožuje, že srovná Berlín se zemí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.