Západ se snaží Rusko roztrhat na kusy, my jsme chtěli mír, tvrdí Putin

Moskva se vždy snažila všechny spory řešit mírovou cestou, cílem Ruska je sjednotit ruský lid. V neděli to řekl Vladimir Putin na kanálu Rossija 1.

"Vždy jsme usilovali o to, aby se všechny spory zažehnaly jednáními. Ale druhá strana byla bohužel nastavená jinak. Začali tam (na Ukrajině, pozn. red.), jak už jsem mnohokrát řekl a všichni to víme, provádět tvrdé akce vojenského charakteru," prohlásil Putin.

Invazi na Ukrajinu přitom letos v únoru nařídil šéf Kremlu, už v roce 2014 navíc Moskva anektovala Krymský poloostrov. Putin tvrdí, že ho k tomu dotlačil Západ.

[chooze:article;value:481048]

"Byli jsme nuceni postavit se za lidi, kteří žijí na těchto územích, museli jsme podpořit volbu obyvatel Krymu. Všechno to začalo tímto! Ale státní převrat na Ukrajině jsme neudělali my, oni to začali," pokračoval.

Západ teď podle Putina usiluje o roztrhání historického Ruska, uvedla agentura TASS. "Rozděl a panuj. O to se vždy snažili a snaží se o to i nyní. Naším cílem je ale něco jiného – sjednotit ruský lid," uzavřel.

Reakce Ukrajinců na Putinova slova na sebe nenechala dlouho čekat. "Putin se musí vrátit do reality," vzkázal poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. "Rusko samo zaútočilo na Ukrajinu a zabíjí občany. Neexistují žádné další země, motivy či geopolitika," uvedl. "Rusko nechce jednání, ale snaží se vyhnout odpovědnosti," doplnil.

Putin už má problémy i s mluvením. Otekl a lapal po dechu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.