Západ se zvládne jen dívat. Lavrov hrozí rozhodujícím úderem na Ukrajině

Lavrov vyhrožuje zásadním zvratem v rusko-ukrajinské válce. Svět tomu bude podle šéfa kremelské diplomacie "jenom přihlížet". Upozornil na to portál Mirror.

Do pohybu se v příštích týdnech má dát až 500 tisíc nových vojáků a někteří z nich údajně provedou 24. února, v den prvního výročí invaze, zničující úder. Ten by měl vést k úplnému ovládnutí Moskvou anektovaných oblastí na východě a jihu Ukrajiny, které ani po pěti měsících nemá plně pod kontrolou.

Putinův ministr zahraničí ale tvrdí, že půjde o odvetné akce. "Naše diplomacie udělá všechno pro to, aby zajistila, že protiruské útoky plánované na konec února, jako by byly načasované na výročí speciální vojenské operace, se nezdaří. Západ na nich spolu s kyjevským režimem aktivně pracuje, ale dopadne to tak, že pozornost celého světa si svými kroky získáme my," prohlásil Lavrov podle listu New York Post s tím, že Západ tomu zvládne jen přihlížet.

[chooze:article;value:487890]

Přelom února a března bude nebezpečný i podle ukrajinských zpravodajců. Předcházet tomu prý bude projev Vladimira Putina, ve kterém by měl oznámit začátek další válečné fáze.

"Nesmíme našeho nepřítele podceňovat. Oficiálně mobilizoval 300 tisíc vojáků, ale když je vidíme na hranicích, podle našich odhadů je jich mnohem víc," uvedl ukrajinský ministr obrany Oleksij Reznikov.

Rusko plánuje velkou ofenzivu na Ukrajině:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.