Západ udělá cokoliv, aby Rusko vymazal z povrchu zemského, zní z Moskvy

Podle Medveděva už nemohla Ukrajina s protiofenzívou otálet, protože na ni tlačí Západ. Ve středu to napsal na telegramu.

"Nepřítel už dlouho slibuje velkou protiofenzívu. A vypadá to, že už něco začalo. Není to překvapení, protože kyjevský režim nemá na výběr. Musí zaútočit. Je nutné zdůvodnit přijatou kořist a zbraně. Zklamání jejich majitelů může Zelenského a jeho partu stát nejen podporu, ale i samotný život," uvedl bývalý prezident Ruska a současný místopředseda bezpečnostní rady.

[chooze:article;value:507839]

O začátku ukrajinského protiúderu mluví představitelé Moskvy od pondělí. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sice o víkendu oznámil, že je armáda "připravená to spustit", zatím se tak ale podle Kyjeva nestalo.

"Kyjevský režim má jediné východisko, pokračovat až do konce a poslat tisíce mobilizovaných na smrt. Ale neměli bychom nepřítele podceňovat. Západní svět, který ho podporuje, je připraven udělat cokoliv, aby naši zemi vymazal z povrchu zemského," tvrdí Medveděv.

[chooze:article;value:507493]

"Teď jde hlavně o to se maximálně soustředit a slušně odpovědět. Naše armáda má významnou převahu v letectvu, obrněných silách a vysoce přesných zbraních. A samozřejmě v morální vyspělosti. Musíme zastavit nepřítele a pak zahájit ofenzívu. Naším dnešním cílem není pouze osvobodit naše země a chránit náš lid. Cílem je úplně svržení nacistického kyjevského režimu, který se v zemi usadil," uzavřel.

Nutnost "bránit se Západu" minulý týden zmínil i Vladimir Putin, připomněla agentura TASS. "Zajištění bezpečnosti Ruska je nejdůležitějším úkolem, zvlášť s přihlédnutím k úsilí nepřátel rozvířit situaci v naší zemi. Musíme udělat vše pro to, abychom jim v tom za každou cenu zabránili," prohlásil.

Zemřela Putinova údajná matka. Měl s ní vyrůstat v bídě (2. 6. 2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.