Zařídil jsem slevu na mouku, chlubí se po měsících drahoty ministr. Od lidí to schytal

"Jsem hrdý člen vlády. Ministr zemědělství! Pracuji pro vás, pro občany. A protože se ani na chvilku nezastavím, vyjednal jsem pro vás, milí občané, slevu na mouku v Lidlu," utahuje si z ministra zemědělství Zdeňka Nekuly exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

V dubnu byla inflace podle Českého statistického úřadu na úrovni 13,1 procenta a zdražování táhly hlavně potraviny. Nyní by se ale lidé měli radovat, že ve středu levně nakoupí mouku v řetězci Lidl. Jedno kilo za 12,90 koruny.

[chooze:article;value:501165]

​Na nízkou cenu upozornil prostřednictvím sociální sítě twitter samotný ministr zemědělství Zdeněk Nekula. Jednání obchodního řetězce jej dojalo. "Díky Adamu Miszczyszynovi za pěkný dárek k dnešnímu jednání v podobě slevy pro spotřebitele," pochválil ministr šéfa Lidlu.

Na sociální síti se následně spustila lavina kritiky hned z několika důvodů. Nekulu nešetřil například ani místostarosta městské části Ostrava-jih Radim Ivan (ODS). "Toto je placená spolupráce s Lidlem?" uvedl.

Dalšího uživatele twitteru Lukáše Valentu ministr upřímně pobavil a Nekulu nabádá, aby zkusil i jiný obor. "Pane ministře, nechtěl byste vystupovat na Silvestra v televizních zábavných pořadech? Mohl byste dávat k dobru historky, jak jste dělal cenovou revoluci v supermarketech nebo jak jste se nechal zlobbovat moravskými vinaři, aby se KDU-ČSL zachránila. Dobře bychom se bavili. Děkuji," nešetřil kritikou Valenta.

Nekula se za ve středu dočkal zastání u svých lidoveckých kolegů včetně předsedy Mariana Jurečky. Časopis Reflex KDU-ČSL přejmenoval Lidlovce. "Zase někdo pustil do médií náš rebranding. A to jsme to chtěli pustit až na podzim," reagoval europoslanec Tomáš Zdechovský.

Drahota žene maminky s dětmi do azylových domů. Místa je ale málo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.