Žárlivá sokyně dostala za vraždu nadějné americké cyklistky 90 let vězení

O deset let starší učitelka jógy Kaitlin Armstrongová si vyslechla trest 90 let vězení s možností propuštění po 30 letech za to, že podle prokuratury v roce 2022 Wilsonovou zastřelila, uvedla agentura AP.

Motivem měla být žárlivost. Oběť dříve krátce chodila s přítelem vražedkyně, rovněž profesionálním cyklistou. Bylo to v době, kdy se s Armstrongovou na nějaký čas rozešli. Když po nějaké době přijela Wilsonová do Texasu na závody, domluvili se s expartnerem, že si půjdou zaplavat a dají si večeři.

[chooze:article;value:529740]

​To však Armstrongová neunesla. Jelikož měla přístup do přítelova mobilu, podařilo se jí domnělou sokyni v lásce vystopovat. Jakmile muž po večeři vysadil Wilsonovou před bytem, kde před závodem bydlela, pronikla dovnitř a plna žárlivosti střelila dívku dvakrát do hlavy a jednou do srdce.

Poté prodala auto, které kamery zachytily v blízkosti místa činu a na cizí pas uprchla do Kostariky, kde absolvovala několik plastických operací. Policie ji dopadla po měsíci a půl v hostelu na pláži.

Důkazů shromáždila prokuratura dostatek. Kromě auta svědčily o její přítomnosti u bytu oběti nalezené stopy DNA, mnohé odhalil mobilní telefon a k vraždě použila svou vlastní pistoli.

Nepomohl jí ani útěk do ciziny, ani pozdější pokus o útěk z vazby, když ji dozorci vezli na lékařské vyšetření mimo věznici, uvedla televize ABC.

[chooze:article;value:526224]

​Armstrongová svou vinu před soudem popřela a odmítla svědčit na svou obhajobu. O její vině rozhodovala porota předchozí den tři hodiny, o výši trestu se pak radila hodiny dvě.

Anna Wilsonová vyrůstala ve sportovně založené rodině. Patřila mezi nejlepší americké juniorské lyžařky, její největší vášní však zůstala cyklistika. Začala se jí věnovat profesionálně, závodila na horském kole a odborníci jí předpovídali velkou budoucnost.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.